ΑΡΩΜΑΤΑ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!

26. September 2014

 

Η σχέση του ανθρώπου με τα αρώματα χάνεται στα βάθη του χρόνου. Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, το άρωμα θεωρείται ο ιδανικός και απαραίτητος συνοδός για μια επιτυχημένη εμφάνιση, που ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας και κερδίζει τη θετική ανταπόκριση των γύρω μας. Αυτό ισχύει πλέον, για γυναίκες και άνδρες. Ένα άρωμα που έχουμε επιλέξει με το δικό μας γούστο, τονίζει την προσωπικότητά μας, επιβεβαιώνει τον ανδρισμό ή τη θηλυκότητά μας αντίστοιχα, και μ’ αυτόν τον τρόπο, μας προσφέρει καλή διάθεση και μεγαλύτερη άνεση στη δημόσια και ιδιωτική μας ζωή. Γι’ αυτό και η σύγχρονη γυναίκα ή ο σύγχρονος άνδρας, ένα πράγμα που δεν αποχωρίζονται ποτέ, είναι το άρωμά τους!

 

 

 


ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ;
Το άρωμα είναι κάτι παραπάνω από μια μυρωδιά: είναι μια ιδέα, μια έμπνευση, η οποία εκφράζεται μέσα σ’ αυτό. Η παρασκευή των αρωμάτων είναι θεωρητικά απλή υπόθεση - το δύσκολο είναι η ανακάλυψη ενός μείγματος από μυρωδιές, το οποίο ν’ αποτελέσει ένα πρωτότυπο και αρμονικό σύνολο. Εξαιρετικά σημαντική για ένα άρωμα, είναι η συνταγή του, η οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από αρωματικές ύλες. Για την παρασκευή ενός αρώματος, χρησιμοποιούνται έως και 2.000 διαφορετικοί συνδυασμοί από μυρωδιές, από τις οποίες στο τελικό στάδιο χρησιμοποιούνται μόνο 80 έως 200. Η ανάμειξη των ελαίων εμπλουτίζεται με την προσθήκη οινοπνεύματος. Μετά απ’ αυτό, το άρωμα παραμένει κάποιες εβδομάδες για να «ωριμάσει» και στο τέλος ψύχεται και φιλτράρεται για να είναι και να παραμείνει καθαρό.


Ένα άρωμα χρειάζεται χρόνο για να τελειοποιηθεί. Η μυρωδιά ενός αρώματος επηρεάζεται από το δέρμα με το οποίο θα έρθει σε επαφή. Παρακάτω, περιγράφονται οι 3 φάσεις, απ’ τις οποίες περνάει ένα άρωμα μέχρι να τελειοποιηθεί:


1η ΦΑΣΗ:
Η ΠΡΩΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ / ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΝΟΤΑ
Η εγκεφαλική νότα (γνωστή και ως κορυφή) είναι η πρώτη μυρωδιά την οποία αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής με την πρώτη εντύπωση. Αυτή είναι μια κρίσιμη φάση κατά την αγορά αρώματος. Από τη στιγμή που θ’ ανοίξει το μπουκαλάκι και θα φορεθεί, το άρωμα γίνεται αποδεκτό ή απορρίπτεται. Για τη φάση αυτή, χρησιμοποιούνται μυρωδιές απαλές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη νότα της καρδιάς καθώς και τη βασική νότα.


2η ΦΑΣΗ
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΥΡΩΔΙΑ / ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Η νότα της καρδιάς (γνωστή και ως μπουκέτο), η οποία ξεδιπλώνεται λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή του αρώματος, απαρτίζει το ενδιάμεσο τμήμα της δημιουργίας και εναρμονίζεται με την εγκεφαλική και τη βασική νότα.


3η ΦΑΣΗ
Ο «ΑΠΟΗΧΟΣ» ΤΗΣ ΜΥΡΩΔΙΑΣ / ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΤΑ
Η βασική νότα (γνωστή και ως φόντο) αφήνει την πιο έντονη εντύπωση και διαρκεί περισσότερη ώρα. Τα βαριά αρώματα (όπως αυτά της Ανατολής) κρατούν επίσης κάποιες  βαλσαμικές  μυρωδιές για ακόμη περισσότερη ώρα.
Η μυρωδιά μπορεί ν’ αλλοιωθεί από: Τον δυνατό αέρα (η ένταση της μυρωδιάς μειώνεται), την επίδραση του φωτός (ταχεία παλαίωση των αρωματικών ελαίων) και τη ζέστη. Όταν το μπουκαλάκι ανοίξει, πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε έναν χρόνο.

 

 


ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ;
Υπάρχουν ειδικά σημεία του σώματος τα οποία πρέπει να αρωματίζονται για να αναδεικνύουν το άρωμα, όπως για παράδειγμα ο λαιμός, το ντεκολτέ, το πίσω μέρος των χεριών, πίσω από τα γόνατα ή οι μηροί. Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά αναδεικνύουν επίσης τα αρώματα. 

Προσοχή! Κατά τη δοκιμή ενός νέου αρώματος, δεν πρέπει ποτέ να τρίβουμε το σημείο εφαρμογής, καθώς αλλοιώνεται έτσι η μυρωδιά του. Ψεκάστε και αφήστε λίγα λεπτά να στεγνώσει. Μην το μυρίσετε αμέσως. Επιτρέψτε στις νότες να ξεδιπλώσουν τις μυρωδιές τους πριν αποφασίσετε αν είναι το σωστό άρωμα για εσάς.


ΜΕ ΠΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ;
• Μαλλί
• Γούνα
• Διάφορες ύλες οι οποίες μπορεί να ξεβάψουν και ιδιαίτερα:
• Συνθετικά υφάσματα
• Μετάξι
• Μπροκάρ
• Βελούδο
• Σιφόν κ.λ.π.
Το άρωμα θα πρέπει να βρίσκεται σε ξηρό, δροσερό και σκιερό μέρος


ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑ;
Κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, του μπάνιου, σε επαφή με μωρά, σε ιατρικούς χώρους (κλινικές, εργαστήρια), σε επαφή με ζώα, σε επαφή με τρόφιμα και βασικά όταν ψάχνει ν’ αγοράσει κανείς ένα καινούργιο άρωμα.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑΤΑ;
Κάθε άρωμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη μυρωδιά. Με την ταυτόχρονη χρήση διαφορετικών αρωμάτων, χάνεται η αρμονία και η ουσία του κάθε αρώματος ξεχωριστά, έτσι ώστε οι μυρωδιές να μπλέκονται και το αποτέλεσμα να είναι η δημιουργία μίας δυσάρεστης αίσθησης.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟ-ΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;
Η μύτη είναι ένα αισθητήριο όργανο που κουράζεται εύκολα. Εάν μυρίζουμε διαρκώς μία συγκεκριμένη μυρωδιά, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν την αντιλαμβανόμαστε πια, παρά το γεγονός ότι οι άλλοι είναι σε θέση να τη μυρίσουν ακόμα.

 

 

[ΠηγήΥγεία - Ευεξία - Ελευθερία FB Page]

 

 

 

 

Leave a comment

Δωρεάν μεταφορικά ανω των 25€
sales@theshediary.com
+30 6986 567307
Top