ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ Chanel και Dior ;

08. July 2014

Η Marilyn Monroe το φορούσε για χρόνια ως μοναδικό …ρούχο στο κρεβάτι της, ενώ  η Gabrielle (Coco) Chanel, ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου, προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των γυναικών, όταν για πρώτη φορά ψέκασε λίγο από το νέο της άρωμα, κατά τη διάρκεια γεύματος σε εστιατόριο. Σήμερα, 93 χρόνια μετά, το Chanel No5 , το άρωμα ύμνος στην κομψότητα,  αλλά και το αγαπημένο Miss Dior του οίκου Dior, πρόκειται να αλλάξουν για πάντα.
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της  Επιστημονικής  Επιτροπής της ΕΕ για την ασφάλεια των καταναλωτών, οι  κλασσικές πια μυρωδιές των παραπάνω αρωμάτων, δε θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες.
Ο λόγος;  Μετά από έρευνα που διεξήχθη, οι επιστήμονες της Επιτροπής, ανακάλυψαν πως (μόνο) το 1 – 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενδέχεται να παρουσιάσει κάποια αλλεργία στα παραπάνω αρώματα λόγω των βρύων βελανιδιάς, που προσδίδουν στα αρώματα το ξυλώδες, μαγευτικό τους άρωμα,  αλλά και την αρωματική νότα HICC  που περιέχεται στα συστατικά τους και  υποκαθιστά το άρωμα του Μιγκέ ή Κρινάκι της Κοιλάδας, όπως είναι ευρύτερα γνωστό.
Το νέο συστατικό που προς το παρόν, δοκιμάζεται  για αντικατάσταση των βρύων βελανιδιάς είναι τα γνωστά σε όλους μας …φύκια, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η κοντινότερη σε μυρωδιά, λύση. Όσο για το Μιγκέ, δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα υλικό που να μπορεί να αντικαταστήσει το μοναδικό και ιδιαίτερο άρωμά του.
Πολλά ερωτήματα τέθηκαν σχετικά με την επικινδυνότητα των υλικών που πρόκειται να αφαιρεθούν. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι αλλαγές γίνονται αποκλειστικά για μέρος του κοινού που είναι ευαίσθητο σε αλλεργίες και την πιθανότητα αυτών να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω αρώματα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για τον υπόλοιπο κόσμο, τους παλιούς και νέους, φανατικούς των φαβορί της Chanel και Dior.
Χαρακτηριστικά,  ο ιδρυτής πολύ γνωστής, στο χώρο, εταιρείας  αρωμάτων, Φρεντερίκ Μάλ, δήλωσε:
«Χρειάζονται πάνω από 6 μήνες για να σχεδιαστεί ξανά ένα άρωμα και τουλάχιστον 30 δοκιμαστικά τεστ… Ο χρόνος είναι πολύτιμος – δε γίνεται να τον σπαταλάμε σε επανασχεδιασμούς.  Ταλαιπωρούμε τόσο κόσμο, για χάρη ενός ελάχιστου ποσοστού του πληθυσμού!»

Leave a comment

Δωρεάν μεταφορικά ανω των 25€
sales@theshediary.com
+30 6986 567307
Top